Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ: ΟΙ “ΜΑΓΟΙ” ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Το αστικό τοπίο κρύβει μεσα του καλά κρυμμένα μυστικά. Σύμβολα που μετατρέπουν την συνείδησή μας, ενεργειακές ροές που εγκλωβίζουν ή απελευθερώνουν τον μαγικό μας εαυτό. Μπορούμε να ελέγξουμε την μαγεία της Πόλης; Μπορεί να υπάρξει ο Αστικος Σαμανισμος; Και αν ναι, πως μπορούμε να μετατρέψουμε τον εσωτερικό μας πολεμιστή σε ένα Αστικό Σαμάνο ικανό να μετατρέψει την αστική πραγματικότητα γύρω του, επουλώνοντας τις αρνητικές ροές και παγίδες της πόλης;
3f136aec58293750c9e24cb1f5fa283e











Η Έννοια του Σαμανισμού διαθέτει μία παραδοσιακή χροιά. Και για να την προσαρμόσουμε στις σύγχρονες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος ίσως να πρέπει να μπορούμε να είμαστε σε θέση να διαβάσουμε πίσω απο τις γραμμές του σύγχρονου αστικού τοπίου. Έτσι το άτομο θα μπορέσει να αισθανθεί την σταθερότητα και την απαραίτητη σύνδεση με το παρελθόν, την ίδια ώρα που  τριγύρω μας εντείνεται και αυξάνεται ραγδαία η κοινωνική αλλαγή σε όλα τα πλαίσια.
Δίχως να είμαστε φυσικά δέσμιοι στο πολιτισμικό τοπίο μας μπορούμε να επιλέξουμε άπειρες διαδρομές πεποίθησης, οι οποίες βασίζονται σε ιστορικές καταβολές, πνευματικά συστήματα που αποκαλύπτουν την γνώση μέσα από την διαδικασία των μύθων. Η κοινωνία μας μετατρέπεται σε ένα αχανή οργανισμό που με δυσκολία μπορούμε να χειριστούμε ατομικά. Ο Τοπικός συμβολισμός του περιβάλλοντος μας δείχνει πως πλησιάζουμε ή έχουμε ήδη φτάσει στην εποχή της υπερφόρτωσης των πληροφοριών, ενώ τα συστήματα του κοινωνικού ελέγχου είναι άκρως εσωτερικά.

Αστικος Σαμανισμος και Ψυχικές Επιθέσεις

Ένας Αστικός Σαμάνος μπορεί να κατανοεί τις ψυχικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα συνεχώς μέσα στο αστικό τοπίο. Έτσι, θα πρέπει να εξασκήσει τις δυνατότητες εκείνες που θα του επιτρέψουν την πρόσβαση στους τομείς των Ψυχικών επιθέσεων ούτως ώστε να μπορέσει να τις αποτρέψει και να τις εξουδετερώσει. Προτού προχωρήσουμε όμως ας δούμε με λίγα λόγια τι σημαίνει Ψυχική Επίθεση:
Οι Ψυχικές επιθέσεις ορίζονται ως η χειραγώγηση του ατόμου (φυσικά ή ενεργειακά) από υπερβατικές ενέργειες και δυνάμεις. Αυτές οι επιθέσεις συμβαίνουν όταν σκοτεινές και αρνητικές ενεργειακές δονήσεις στοχεύουν το άτομο μέσω ενός άλλου ατόμου ή τοπίου, δημιουργώντας στρεβλώσεις στο ενεργειακό και φυσικό σώμα του ατόμου ή του τοπίου.Οι Αρχαίες κοινωνίες του παρελθόντος ήταν εξοικειωμένες με τις Ψυχικές αυτές επιθέσεις που έχουν περάσει και στον σύγχρονο πολιτισμό και εξασκούνται και στις δικές μας κοινωνίες. Έτσι ο Αστικός Σαμάνος χρησιμοποιεί υπερβατικές ονειρικές μεθόδους ( τεχνικές Φωτεινού Ονειρέματος και Αστρικού ταξιδιού) για να αποτρέψει και να επουλώσει ψυχικές επιθέσεις που στοχεύουν κάποιο άτομο ή ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, ή περιπλανιέται μέσα στο αστικό τοπίο αναζητώντας τα σημάδια μίας περιοχής που νοσεί ενεργειακά και βυθίζει τους κατοίκους της στον ενεργειακό μαρασμό.
Φυσικά, για να μπορέσει κάποιος να μετατραπεί σε Αστικό Σαμάνο και Ενεργειακό Θεραπευτή θα πρέπει να γνωρίζει και να χειρίζεται άριστα τις τεχνικές εκείνες που θα του επιτρέψουν το υπερβατικό ταξίδι πρωτίστως, και έπειτα να είναι σε θέση να οπλιστεί με τα απαιτούμενα ενεργειακά αποθέματα που θα προστατέψουν τον ίδιο από τον εγκλωβισμό στο έρεβος ή την παράνοια. Καθώς τέτοια ταξίδια κρύβουν μέσα τους την γοητεία μίας άγνωστης πραγματικότητας, αλλά αποκαλύπτουν και τους απεριόριστους πνευματικούς κίνδυνους που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να  σε βρουν απροετοίμαστο.
Τα «όπλα» που χρησιμοποιεί ένας Αστικός Σαμάνος είναι πολλά. Πρωτίστως όμως είναι η ευχέρειά του να αυξάνει τα ενεργειακά του επίπεδα κατά το δοκούν. Σε αυτή την διαδικασία βοηθά η μελέτη ενός συστήματος Διαλογισμού, που θα ενδυναμώσει το σύστημα τωνΤσάκρας του και θα του επιτρέψει να επιταχύνει τις διαδικασίες ενεργειακής αύξησης. Έπειτα για να είναι ικανός να διακρίνει και να «εισχωρεί» στα διαφορετικά πεδία ύπαρξης και πραγματικότητας, θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιεί αυτά τα συνειδησιακά άλματα έχοντας εξαλείψει τους κινδύνους που εμπεριέχουν. Για αυτό, εξειδικεύεται σε τεχνικές Φωτεινού Ονείρου, Αστρικής προβολής αλλά και άλλων τεχνικών Υπερβατικού Άλματος.

Αστικος Σαμανισμος και η Σύγχρονη Πόλη

Το τοτεμικό στοιχείο του Σαμάνου είναι ο αχώριστος σύντροφος στα πνευματικά του ταξίδια. Είναι αυτό που θα ενισχύσει την προσωπική του δύναμη, είναι εκείνο που με τις υπερβατικές αισθήσεις του θα τον βοηθήσει να αντισταθμίσει τους κινδύνους που βρίσκονται στο τοπίο 170934735_50f2478365_bπου δρα ο Σαμάνος. Και οι σύγχρονες πόλεις είναι γεμάτες από τέτοιους κινδύνους, έχοντας κρυμμένα μέσα της σύμβολα και «οντότητες» που είναι ενσωματωμένες και σχεδόν καμουφλαρισμένες μέσα στα λαβυρινθώδη στενά μίας πόλης. Και όπως οι ιθαγενείς σαμάνοι χρησιμοποιούσαν τους τελετουργικούς χορούς για να μεταστρέψουν την συνειδητότητά τους σε μία ανώτερη συχνότητα που θα τους αποκάλυπτε μία άλλη, κρυφή πραγματικότητα, έτσι ο Αστικός Σαμάνος χρησιμοποιεί τον Αστυμαγικό χορό, που θα του ξεδιπλώσει τα ενεργειακά φορτισμένα μονοπάτια . Μέσα από αυτό τον Ψυχογεωγραφικό χορό, που άλλοι ονομάζουν derive, ή μέσα από άλλες ψυχογεωγραφικές τεχνικές,  το άτομο μπορεί να βρεθεί στα σημεία loci που είναι αρνητικά φορτισμένα και λειτουργούν ως είσοδοι των σκοτεινών οντοτήτων προς την δική μας σφαίρα ύπαρξης.
Η αναγνώριση των συμβόλων είναι επίσης μία σημαντική διαδικασία για ένα Αστικό Σαμάνο, ο οποίος επικεντρώνει την όρασή (ή την διόραση) σε σύμβολα που βρίσκονται ενσωματωμένα στο αστικό τοπίο γύρω μας. Έτσι στοχεύει στα υποσυνείδητα μηνύματα που του αποκαλύπτουν τα Γκραφίτι, τα διακοσμητικά στοιχεία στις κατοικίες που μπορεί να υποδηλώνουν κάτι, τις πινακίδες των δρόμων, τα αγάλματα, τις προσεκτικά τοποθετημένες διαφημίσεις.. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα ζωντανό ενεργειακό ταλισμαν ζωσμένο με σύμβολα, άλλοτε αρνητικά φορτισμένα και άλλοτε θετικά. Και ο Αστικός Σαμάνος με τον ίδιο τοτεμικό χορό και την χάραξη της διαδρομής μέσα στην πόλη σχηματίζει το προσωπικό του ενεργειακό αποτύπωμα μέσα από την χρήση κάποιου ενεργειακού σύμβολου, ούτως ώστε να «σφραγίσει» μία περιοχή, σε μία προσπάθεια να την προστατέψει.
Κλείνοντας αυτό το εισαγωγικό άρθρο για τον Αστικό Σαμανισμό (που όμως περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για εκείνο που θέλει να εξερευνήσει τα ενεργειακά μυστικά μίας πόλης) αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αστικός Σαμάνος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Παρατηρεί τις caeac6c131d599c21eb34ce610b25d77στιγμές της συγχρονικότητας, μεταβάλλει την πορεία του ανάλογα με τα χρονικά σημάδια που του παρουσιάζονται μέσα σε ένα αστικό τοπίο. Και φιλτράρει την ροή της πληροφορίας, για να αποκαλύψει τις διαδρομές των ενεργειακών ροών προτού εισχωρήσει σε κάποια κατάσταση επικινδυνότητας. Όλα τα σημάδια βρίσκονται εκεί. Μέσα στο χωροχρονικό συνεχές της πόλης, ανάμεσα στους τοίχους της, στις πινακίδες των δρόμων, στα βλέμματα των κατοίκων, στον φωτισμό η στη σκοτεινιά μίας περιοχής. Μπορείς να καταλάβεις ποιά περιοχή νοσεί, από που ανοίγονται οι πύλες προς άλλες πραγματικότητες, που υπάρχουν οι εισόδοι από τις οποίες εισχωρούν οι σκοτεινές παραφυάδες στην δική μας πραγματικότητα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προετοιμάσεις τον ενεργειακό σου εαυτό όσο καλύτερα γίνεται για να μετατραπείς ο ίδιος σε ένα Αστικό Σαμάνο.
Προσοχή όμως. Τίποτα δεν γίνεται δίχως την κατάλληλη προετοιμασία, τίποτα δεν πραγματοποιείται αν ο Σαμάνος δεν έχει ακονίσει τα όπλα του προτού βρεθεί να αντιμετωπίζει την σκοτεινιά μίας πόλης. Γιατί πολλές φορές αναζητώντας το φως, εγκλωβιζόμαστε στο απέραντο σκοτάδι της πλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου